Rabatter och butiker i Jönköping

Erbjudanden i Jönköping

5
dagar
kvar
Veckans Klipp V.5
LidlVeckans Klipp V.5

Bandygatan 6
571 31 Nässjö

5
dagar
kvar
Veckans Klipp V.5
LidlVeckans Klipp V.5

Ekhagsringen 2
554 56 Jönköping

Giltig om 2
dagar
För hemmafixaren
LidlFör hemmafixaren

Bandygatan 6
571 31 Nässjö

Giltig om 2
dagar
För hemmafixaren
LidlFör hemmafixaren

Ekhagsringen 2
554 56 Jönköping

Giltig om 2
dagar
Sköna kläder
LidlSköna kläder

Bandygatan 6
571 31 Nässjö

Butiker i Jönköping

Populära produkter

Handla i Jönköping

Kataloger och erbjudanden från Jönköping

Jönköping: shopping och butiker

Jönköping är en mysig stad vid sjön Vättern där naturen alltid är nära. Du som besökare kan njuta av gröna stadsparker och badstränder, som den populära Vätterstranden som lockar familjer och kompisgäng på sommaren. Det är också en händelserik stad med många evenemang och vackra platser att besöka. Stadskärnan en livlig mötesplats där historiska byggnader skapar en charmig atmosfär. Rådhuset är en välkänd byggnad, som tidigare kallades Allmänna läroverket. I samma del av staden ligger också landshövdingens residens och Sofiakyrkan, som erbjuder en vacker arkitektur i gotisk stil. Jönköpings äldsta byggnad är John III:s hospitalet från 1500-talet som också kallas lasarettet i folkmun och idag är Victor Rydbergs museum.

Utflyktsmålet Gränna

Inte långt ifrån Jönköping ligger Gränna, ett trevligt turistmål på sommaren som är känt för sina randiga polkagrisar. Letar du efter originella presenter att fynda, har du kommit rätt. Gränna är en mysig handelsplats där små affärer ligger vägg i vägg med unika designbutiker. Härifrån kan du också cykla över till Visingsö för att njuta av fantastiska naturupplevelser.

Hockeymatcher och spelevent i Jönköping

I stadsdelen Rosenlund hittar du många av Jönköpings nöjesaktiviteter, som Rosenlundsbadet och inomhusarenan Kinnarps Arena där hockeylaget HV71 spelar sina hemmamatcher. Här ligger också Elmia, mässområdet som varje år håller LAN-eventet Dreamhack. Det sägs vara världens största datorfestival och lockar varje år tusentals spelentusiaster och andra besökare till Jönköping.

Jönköping erbjuder museer, musik och mat

Jönköping är stolt innehavare av Tändsticksmuseet, som faktiskt ligger i en gammal tändsticksfabrik. Här kan du vid ditt besök lära dig mer om historien bakom denna industri genom att ta del av dess antika reklamaffischer och upptäcka människorna bakom tändstickorna.

Uppskattar du andra former av kultur, som scenkonst och god mat, är Kulturhuset Spira värt ett besök. Här sätter Smålands Musik och Teater upp scenföreställningar och ger många konserter varje år. I samma byggnad finns också Restaurang Spira, där stjärnkocken Tommy Myllymäki erbjuder förstklassiga, kulinariska upplevelser.

Information om köpcentrumen i Jönköping
Erbjudanden i grannstaden
Populära städer
Topp butiker
Topp kategorier