Rabatter och butiker i Örebro

Erbjudanden i Örebro

5
dagar
kvar
Veckans Klipp V.5
LidlVeckans Klipp V.5

Karlslundsgatan 61
703 41 Örebro

5
dagar
kvar
Veckans Klipp V.5
LidlVeckans Klipp V.5

Karlslundsgatan 61
703 41 Örebro

Giltig om 2
dagar
För hemmafixaren
LidlFör hemmafixaren

Karlslundsgatan 61
703 41 Örebro

Giltig om 2
dagar
För hemmafixaren
LidlFör hemmafixaren

Karlslundsgatan 61
703 41 Örebro

Giltig om 2
dagar
Sköna kläder
LidlSköna kläder

Karlslundsgatan 61
703 41 Örebro

Butiker i Örebro

Populära produkter

Handla i Örebro

Kataloger och erbjudanden från Örebro

Örebro: shopping och butiker

”Staden i Sveriges hjärta” kallas Örebro, och inte bara på grund av det centrala läget mitt i landet. Det är en öppenhjärtlig stad som under de senaste åren har växt från småstad till liten storstad, mycket tack vare studentlivet vid universitetet. Den livliga stämningen sprider sig från campus olika delar till stadskärnan, som i sin tur erbjuder många restauranger, barer och caféer för både örebroare och besökare.

Slottsbesök och shoppingtur i Örebro

Mitt i staden ligger det pampiga Slottet, som också är bostad för landshövdingen. Byggnaden omringas av vallgravar och Svartåns porlande vatten, som ger Slottet ett sagolikt utseende. Kungsgatan och Köpmansgatan utgår båda härifrån, och kantas av såväl trendiga klädkedjor som mysiga inredningsbutiker. Drottninggatan leder dig hela vägen till Våghustorget, där gallerian Krämaren erbjuder ett brett utbud av allt från mataffärer till shopar för accessoarer och smycken.

Örebro erbjuder musikevenemang och naturupplevelser

Stortorget är Örebros centrala torg och här finns bland annat gallerian Kompassen för mat, shopping och evenemang. Sommartid öppnar restaurangerna upp sina uteserveringar och varma kvällar är torget fullt av liv och rörelse. Detta torg är också platsen för den årliga konserten O Helga Natt, julshowen som senaste året satte publikrekord med sina 30.000 besökare.

Örebro är också känt för Svampen, ett vattentorn i de norra delarna av staden. Idag kan du avnjuta en god dagens lunch med en häpnadsväckande utsikt över staden. Wadköping är inte bara berömt för Cajsa Warg och Hjalmar Branting, utan också för sin historiska charm och torgmarknad på helgerna. Ett tips är att köpa nybakt bröd på Jeremiasbageriet och fika på Wadköpings café för att känna historiens vingslag.

Stadsparken är många örebroares självklara utflyktsmål när vädret är varmt. Här hålls också musikuppträdanden och shower på utomhusscenen. Fortsätt din promenad från parken till Naturens Hus och naturreservatet Oset. Vintertid kan du hyra skridskor för en tur på Hjälmaren med sikte på våffelstugan i Rynningeviken, och sommartid är en cykeltur runt sjön Hemfjädern en trevlig aktivitet.

Information om köpcentrumen i Örebro
Erbjudanden i grannstaden
Populära städer
Topp butiker
Topp kategorier